Ki venné meg a cégét?

A potenciális vevő 6 típusa, akivel az eladó cég értékesítése során számolhat.

Ha egyszer eldöntötte, hogy eladja a cégét, a megfelelő vevő megtalálása az egyik legnagyobb feladat.

Szinte bizonyos, hogy az egyes érdeklődők eltérő lehetőségekkel rendelkeznek, és eltérő értéket képvisel számukra a vállalkozás, amely meghatározza, hogy milyen erős az érdeklődésük a cég iránt.

Ezen felül azonban eltérő lehet a cégvásárlás indoka és célja is. Ezt alapul véve bemutatunk 6 tipikus vevőjelölt típust.

Pénzügyi befektető 

A pénzügyi befektető értékeli a vállalkozásában már megteremtett értéket, és látja benne a további potenciált. Nem tud, vagy nem akar azonban a napi működtetésben részt venni akkor sem, ha adott esetben más területen már szerzett vállalkozóként gyakorlatot.

Fokozottan rá van utalva nem pusztán arra, hogy az eladó vállalkozás kiforrott üzleti gyakorlattal és átlátható folyamatokkal rendelkezzen, de arra is, hogy vagy maga a cégalapító, vagy olyan hozzáértő menedzsment maradjon meg a kormánynál, amely képes a vállalkozás hatékony és nyereséges működtetésére.

A vételáron felül a pénzügyi befektető további tőkét vagy kölcsönt is nyújthat a cégnek, amely könnyebbséget jelenthet ugyan a napi működtetésben, azonban a pénzügyi befektetés együtt jár azzal, hogy a befektető igénye szerint közvetlenül vagy kevésbbé közvetlenül, de folyamatosan ellenőrizhesse a cég működését.

Ennek biztosítására tipikusan komplex ellenőrzési, beszámolási szabályok kerülnek kialakításra. Amennyiben a befektető csak kisebbségi részesedést szerez az eladó vállalkozásban, akkor mindez összetett feltételekhez kötött eladási és vételi jogokkal, valamint szindikátusi szerződéssel megtámogatva történik.

A cikk a következő linken folytatódik: https://uzletresz.com/hu/blog/ki-venne-meg-a-ceget

uzletresz.com | Cégértékesítési és tőkebevonási portál

Kft formában működő eladó cégek és eladó vállalkozások

Hirdetési oldal igénybe vehető tranzakciós tanácsadással Kft formában működő eladó cégek, üzletrészek, és vállalkozások eladó eszközállományai adásvételéhez. Cégvásárlás és eladás témák a Cégeladás blogban.

Lépjen velünk kapcsolatba, amennyiben a közeljövőben eladni tervezi a vállalkozását, vagy már döntött is az eladásról.

Vegyen igénybe cégeladásra felkészítést, hogy növelje a sikeres cégeladás esélyét.

Az eladó cég méretének és az igényelt szakmai támogatás függvényében két platform is rendelkezésre áll az eladó vállalkozások tulajdonosai számára:

  • Standard platform: jelképes összegért egyszerűen és gyorsan feladhatja a hirdetét, amennyiben saját kezében tartaná már az érdeklődőkkel való kapcsolatfelvételt is
  • Private platform: szakmai tanácsadással és a folyamat koordinálásával működünk közre a cégeladás folyamatában sikerdíjas megállapodás alapján.

 

Jelentős számú potenciális vevővel illetve befektetővel állunk kapcsolatban, így nem nyilvános megbízás is lehetséges cégeladásra vagy kisebbségi tulajdonrész befektetőnek való értékesítésére.

Lépjen velünk kapcsolatba a honlapon keresztül, vagy az info@uzletresz.com email címen.